tekeningen voetbaltrainingen oefeningen voetbaltrainer spelvormen voetbal conditie voetbal
HOME OEFENINGEN LID WORDEN
DOWNLOAD PDF

voetbaltrainingen trainingen voetbal programma trainingen voetbal oefeningen

Voetbal spelvormen voor in uw trainingen

1. Materiaal

* min. 12 spelers

* 6 kegels

* 8 hoedjes

* aantal ballen

* 4 kleine doeltjes

2. Organisatie

* Men speelt tussen de 2 doelgebieden, men kan natuurlijk aanpassen naar het aantal spelers - niveau.

3. Omschrijving

De bedoeling van deze spelvorm is het bereiken van de diepe spits + de spits dat moet loskomen van zijn tegenstander + aansluiting van de ploeg. De spelers worden in 2 groepen verdeeld, van elke ploeg neemt er 1 speler plaatst in de 2 afgebakende zones. De spelers in de zones zijn afwisselend spits of verdediger afhankelijk welke ploeg er in balbezit is.

Oef 1

De ploeg in balbezit probeert hun spitsen in de verschillende zones aan te spelen.
Men kan scoren door een spits aan te spelen en die moet kunnen een andere medemaat aanspelen (andere speler in het vak probeert dit te verhinderen).
Wanneer dit gelukt is gaat het spel gewoon verder en dit ongeveer 2 a 3 minuten ( men moet er voor zorgen dat iedereen binnen de 10 minuten in de zones heeft gestaan ). Welke ploeg scoort het hoogst!!!      

Oef 2

De ploeg in balbezit probeert hun spitsen in de verschillende zones aan te spelen. Men kan scoren door een spits aan te spelen en die moet kunnen de bal afleggen zodanig dat men kan scoren op één van de 4 doeltjes m.a.w. zolang de ploeg in balbezit blijft kan men scoren op één van de doeltjes. (andere speler in het vak probeert dit te verhinderen)Wanneer men kan scoren is het aan de andere ploeg om dit nu te proberen, wanneer men de bal kwijt speelt gaat het spel gewoon verder en dit ongeveer 2 a 3 minuten ( men moet er voor zorgen dat iedereen binnen de 10 minuten in de zones heeft gestaan ). Welke ploeg scoort het hoogst!!!   

Oef 3

Idem of oefening 2 maar nu probeert de spits een andere ploegmaat aan te spelen

4. Coaching en Opmerkingen

Coaching:

* inspelen bal; aanname bal; snelle dribbel; beweging zonder bal

* coaching spelers ( vragen van de bal )

Opmerkingen:

* de grote van het veld kan men aanpassen naargelang de hoeveelheid en het niveau van de spelers

* er voor zorgen dat de 2 zones groot genoeg blijven, zodat de spitsen kunnen een vooractie doen e.d.


 
Ostjes Voetbaltrainingen is al jaren een begrip voor het maken van uw trainingen. Voetbal blijft onze passie en daarom bieden wij moderne voetbaloefeningen en trainingsvormen aan. De website is onderverdeeld in verschillende categorieen oefenstof. Afwerkoefeningen, conditietrainingen en opwarmingsoefeningen zijn een paar groepen van de jeugdvoetbaltrainingen. De oefeningen zijn mits een kleine aanpassing te gebruiken bij jeugd als seniors. Trainingsschema voor het fysieke aspect vindt men hier, de conditie van uw voetbalteam zal in orde zijn. Trainingsoefeningen zoals scoren - conditie - opwarmingen - passvormen - allerlei - volledige trainingen en U6 / U7 / U8 / U9. Deze voetbal website is een must voor de voetbaltrainer. Talloze voetbaloefeningen voor leuke voetbaltrainingen. Opwarmingsoefeningen voor in uw voetbal trainingsschema's.